







©Better Aging
כשתגיעי למרפאה תתבקשי למלא שאלון בריאות, ותקבלי חומר קריאה על הניתוח בו את מעוניינת. לאחר מכן תכנסי לחדר הרופא לפגישה איתי ועם המתאמת שלי. אם תרצי באפשרותך לצרף לפגישה מלווה או שניים מטעמך.
פגישתנו תתחיל בכך שאשאל אותך מספר שאלות על עצמך כמו גיל, גובה, משקל ומידת חזייה. לאחר מכן אשאל שאלות הקשורות לניתוח ההגדלה הקודם ולמצב השדיים כיום. חשוב שתביאי עמך לפגישה כל חומר שיש לך מהניתוח הקודם כמו תעודת אחריות של המשתלים או דו"ח ניתוח. כמו כן אם יש חשד לקרע במשתל, ועברת הדמיה (אולטרסאונד, MRI או ממוגרפיה) או ביופסיה – אנא הביאי אתך את החומר הרפואי הרלוונטי. לבסוף אשאל על הרקע הרפואי הכללי שלך כמו תרופות קבועות שאת נוטלת, מחלות כרוניות מהן את סובלת והאם קיימת רגישות לתרופות. אם אכן קיימות מחלות רקע חשוב שתביאי עמך לפגישה מכתב מרופא המשפחה המפרט אותן ואת הטיפול בהן.
לאחר איסוף המידע הרפואי, אברר מהן הציפיות שלך מהניתוח ובאיזה הליך את מעוניינת – האם את רק רוצה להוציא את המשתלים? או להחליף בחדשים? האם את מעוניינת לשלב גם הרמה? האם את מעוניינת בהזרקת שומן לשדיים? מידע זה, בשילוב עם הבדיקה, ישמש אותי להתאים עבורך את שיטת הניתוח שתאפשר לי לתת לך את התוצאה לה את מצפה.
כעת אבקש ממך להסיר חולצה וחזייה כדי שאוכל לבדוק את בית החזה והשדיים שלך. באמצעות סרט מדידה אמדוד מאפיינים שונים כמו רוחב ואורך השד, מרחק הפטמות מקו האמצע, היקף בית החזה ועוד. כמו כן אתרשם בבדיקה מאיכות העור ורקמת השד, נפח ומבנה השדיים, סימטריה, נפילה, מיקום המשתלים ותכונות נוספות בעלות השפעה על הניתוח והתוצאה. בסיום הבדיקה אסביר לך מול המראה על הממצאים שעלו בבדיקה ומה המשמעויות שלהם.
לבסוף, אסכם עבורך את האפשרויות הטיפוליות השונות ואסביר לך את היתרונות ואת החסרונות של כל שיטה. אמליץ בפנייך על הניתוח המועדף בעיניי בהתאם לרצונותייך ונתונייך הגופניים, ואספר לך על תהליך ההחלמה, התוצאות הצפויות והסיבוכים האפשריים. כמובן שתוכלי לשאול שאלות ואני אתן לך את כל המידע, כדי שתוכלי לקבל החלטה מושכלת.
להלן האפשרויות העומדות על הפרק. ניתן לשלב ביניהן בניתוח אחד או בסדרה של ניתוחים:
- הוצאת משתלים – מתאימה לנשים שלא מעוניינות עוד במשתלים, ומבינות שבבחירה באפשרות ניתוחית זו בלבד השד שיתקבל יהיה כמובן קטן יותר ולרוב גם מרוקן ונפול.
- כריתת קופסית – אצל רובן המוחלט של הנשים הקופסית היא רכה ודקה (נקרא קופסית מדרגה 1). אצל נשים מסוימות הקופסית הזו לעיתים מתעבה, מתכווצת, מכאיבה ולעיתים אפילו מסתיידת ומקבלת מרקם דמוי אבן (נקראת קופסית דרגה 4). אין ספק שאם הקופסית מכווצת, מכאיבה וודאי אם היא מסוידת יש צורך לכרות גם אותה. עם זאת, הדעות חלוקות לגבי כריתת קופסית מדרגה 1 או 2. לכאורה, כדאי לכרות את הקופסית בעיקר אם מדובר היה בשתלים מחוספסים, כדי לא להשאיר סיכון מזערי ככל שיהיה להתפתחות של לימפומה של הקופסית (BI-ALCL). מצד שני יש לזכור, שכריתת קופסית מלאה היא פעולה אגרסיבית עם סיכונים בפני עצמה. למשל, אם המשתל היה ממוקם מתחת לשריר, אזי יש לקלף את החלק האחורי של הקופסית מכלוב הצלעות עם סכנה לניקוב הריאה.
- הרמת חזה – מתאימה לנשים שמעוניינות להוציא את המשתלים, אך מעוניינות בשד קטן וזקור .
- הזרקת שומן – מתאימה לנשים שמעוניינות להוציא את המשתלים, אך מעוניינות למלא את השד ככל שניתן כדי שלא יהיה מרוקן.
- החלפת משתלים.
מחדר הרופא תעברי אל מנהלת המרפאה לקבלת מידע על עלות הניתוח, מיקום חדר הניתוח, תאריכים אפשריים ומידע מנהלתי אחר. לסיום תקבלי תיק עם הסברים כתובים על הניתוח, טופס הסכמה לניתוח, מכתב לרופא המשפחה עם הנחיות לבדיקות לקראת הניתוח, מרשם לתרופות שתצטרכי לאחר הניתוח ועוד.
החלטה על ניתוח היא החלטה חשובה ומשמעותית ואני ממליץ לך לקחת את הזמן ולבחון את כלל המידע שקיבלת. תוכלי לקבוע ייעוץ נוסף איתי או עם מנהלת המרפאה אם את מרגישה שחסר לך מידע. חשוב לי שתקבלי החלטה בלי לחץ ורק כשאת מרגישה שזה הדבר הנכון עבורך.
- טיפולי לייזר באחד המכשירים המדויקים והחדשניים כיום שנקרא Harmony XL Pro. קרן הלייזר שמכשיר ההרמוני מחולל היא למעשה אנרגיית אור הניתנת לכיול אל הדרמיס, שם היא גורמת לחימום והרס של הסיבים החלבוניים השחוקים וההרוסים. הדיוק והבטיחות של המכשיר, שנבדקו ואושרו על ידי רשות התרופות והמזון האמריקאית (FDA), הם כה מרשימים, שאין שום פגיעה באפידרמיס. מה זה בעצם אומר? שאחרי הטיפול לא נוצרת כלל כוויה, כי הלייזר לא פוגע כלל בשכבה החיצונית של העור.
- תוספי קולגן שניתנים בבליעה או שתייה, וכך מאפשרים שפע של חומרי גלם ליצירת קולגן חדש במקום הקולגן הבלוי והשחוק שנהרס על ידי הלייזר.
- הזרקה ישירה אל תוך הדרמיס של חומרים שהוכחו רפואית כמעודדים ייצור חדש של קולגן ו/או אלסטין רעננים – למשל פרופילו (Profilo), סקינבוסטרס (Skin Boosters) או רדיאס מדולל (Radiesse).
- טיפולי לייזר למיצוק העור – מספר הטיפולים בשנה (נע בין פעם בחודש לפעם בארבעה חודשים), אזורי הטיפול, רמת האנרגיה ועומק החדירה בדרמיס בכל טיפול. הטיפולים יבוצעו על ידי טכנאית בהתאם להגדרות.
- הזרקות של חומרים לדרמיס – מספר הטיפולים בשנה, אזורי הטיפול, סוג החומר וכמותו בכל טיפול.
- תוספי קולגן.
- טיפולי אנרגיה נוספים – למשל IPL לנימים או כתמים, לייזר מסוג אחר לצלקות אקנה ועוד.
- קרם רפואי – לטיפול בפיגמנטציה ו/או קילוף.
- הזרקות של חומרי מילוי ו/או בוטוליניום טוקסין A – מספר הטיפולים בשנה, אזורי הטיפול, סוג החומר וכמותו בכל טיפול.
- ניתוחים.